Tandvård – 5 tips för att hitta en bra tandläkare

Om du är nyinflyttad och behöver en tandläkare eller letar efter en som inte är för dyr, så är du mitt i en svår och överväldigande process. När jag besökte en ny tandläkare blev jag bekymrad över många saker: Kommer han att vara försiktig? Kommer han vara ärlig? Om du är som mig är det lätt att tänka att tandläkare försöker lura mig – som en skurkaktig bilmekaniker som listar alla ”nödvändiga” reparationer jag behöver för min fina Honda. Tro det eller ej, ärliga och vänliga tandläkare existerar, och vi har hittat 5 enkla steg som hittar en vänlig, pålitlig tandläkare.

  • Fråga runt! Vilken tandläkare rekommenderar dina vänner och släktingar? Du kan begränsa dina alternativ genom att lyssna på deras erfarenheter. En tandläkares rykte i ditt område kan vara den mest exakta indikatorn över kvalitéten på hans eller hennes jobb.

  • Undersök utvärderingar online. Ett annat bra sätt att få nyckelinformation om olika tandläkare i ditt område är att besöka en utvärderingssida online. Dessa sidor är portar till extremt specifik information om tandläkare, inklusive trovärdigheten över deras verksamhet, hur många år de har varit verksamma, och skolan de tog sin examen ifrån. En sådan sida, Tandläkare Stockholm, tillåter dig även att hitta huruvida tandläkaren tar emot nya patienter och kan bokas online!

De bästa utvärderingssystemen online består med tusentals utvärderingar skrivna av patienter, vilket betyder att utvärderingarna är genuina och pålitliga. Ha i åtanke att patienter är mer benägna att rapportera en dålig erfarenhet än en bra sådan, så en brist på utvärderingar kan indikera en bra tandläkare.

  • Verifiera professionell trovärdighet. De bästa tandläkarna är ofta medlemmar i en tandläkarförbund, vilken sätter professionell standard över tandläkaryrket. Utvärderingssidor online förser dig ofta med den informationen, men du kan också titta på förbundets hemsida för att se om din tandläkare är medlem och, som ett resultat av det, få säkerhet i ditt val av tandläkare.
  • Matcha tandläkaren med din försäkring. När du har hittat en ansedd, trovärdig tandläkare i ditt område som tilltalar dig, undersök vad som täcks i din försäkring. Du kan få reda på det genom att besöka tandläkarens hemsida eller ringa till dem. Detta nödvändiga steg begränsar automatiskt din lista över de tandläkare du vill besöka som spar dig mest pengar. Om du inte har en tandläkarförsäkring är det kanske ett bra tillfälle att hitta en sådan som omedelbart täcker för dig och din familj, så du kan besöka en tandläkare så fort som möjligt!
  • Utvärdera kontorsatmosfären. Till sist, ring eller besök tandläkaren du har i åtanke. Atmosfären i ett tandläkarkontor är den bestämmande faktorn för många människor som väljer mellan lika bra tandläkare. Om kontorssekreteraren är vänlig och informativ kan du vara säker på att tandläkaren är lika hjälpsam och professionell. Samma sak är det ifall receptionisten inte varken är vänlig eller kunnig, då kan man anta att tandläkaren har samma attityd. Genom att prata med en informerad receptionist hjälper det till att svara på frågor du kan ha om tandläkarens procedurer och kostnader innan du bokar en tid.

Tveka inte att besöka tandläkarens kontor själv innan du bokar en tid, eller åtminstone gör ett virtuellt besök på Google earth. Det ger dig en bra bild av byggnaden och omgivande miljö. Hur ser utsidan på kontoret ut? Är kontoret rent, sterilt och underhållet inuti? Atmosfären i ett tandläkarkontor är ofta ett tecken på hur mycket de värderar hygien och samvetsgrannhet i tandvårdsarbetet, och du förtjänar det bästa!


”Tipsade alla mina kollegor på min städfirma i Södertälje. ”

— Britt

Nästa gång du har tandbesvär, glöm inte friheten du har i att välja. Se till att följa dessa tips för att hitta den perfekta tandläkaren för dig – en tandläkare du kan lita på i ett kontor du kan känna dig säker och avslappnad i!